Φροντίδα Κοσμημάτων

Φροντίδα Και Σωστή Χρήση Των Κοσμημάτων
Το κοσμήματα αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο πολύτιμα και αγαπημένα αξεσουάρ μας.
H κατασκευή των κοσμημάτων προέρχεται από πολύτιμα μέταλλα (Χρυσό, ασήμι, και πλατίνα) στολισμένα με διαμάντια, ορυκτές πέτρες (πολύτιμοι λίθοι) όπως και άλλα είδη τεχνικών και πετραδιών.

Παρά την απαράμιλλη ποιότητα των κοσμημάτων και την ανθεκτικότητα τους η καθημερινή χρήση τα καθιστά ευαίσθητα και ευπαθή και έτσι επηρεάζεται η λάμψη τους και η ζωντάνια.
Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα καλά της ζωής, θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα και προστασία του κοσμήματος μας από διάφορα χτυπήματα, πτώσεις, γρατσουνιές αλλά και προστασία από την υγρασία και τις ατμοσφαιρικές αλλοιώσεις.

Μερικά λόγια για τα προϊόντα μας.
Κατά βάση η συλλογή μας απαρτίζεται από προϊόντα κυρίως από ανοξείδωτο ατσάλι όπως επίσης από επιχρυσωμένο η επαργυρωμένο ορείχαλκο.

Κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι (Stainless Steel)
• Είναι ανθεκτικά και δεν αμαυρώνονται.
• Δεν φθείρονται εύκολα όπως επίσης δεν χάνουν το χρώμα τους.
• Δεν χρειάζονται τεράστια προσοχή.

Δαχτυλίδια & Μικτά Μέταλλα
Αυτή η κατηγορία κοσμημάτων συνδυάζει διάφορα υλικά κατά κύριο οι ατσάλινες αλυσίδες λαιμού αλλά και χεριού, με επαργυρωμένα αλλά και επιχρυσωμένα μεταλλικά στοιχεία (κασσίτερος & ορείχαλκος μεταξύ άλλων). Η συλλογή των δαχτυλιδιών μας είναι κατασκευασμένα από κατά κύριο από ορείχαλκο ο οποίος είναι επαργυρωμένος με ασήμι 925 ή από επιχρύσωση 24k.

Η συγκεκριμένη κατηγορία κοσμημάτων έχει αποδεδειγμένα μεγάλη αντοχή σε βάθος χρόνου, σαφώς όμως αυτό δεν καθιστά τα προϊόντα άτρωτα σε διάφορες φθορές που προκαλούνται από αρνητικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα το υλικό μπορεί να οξειδωθεί όταν έρχεται σε επαφή με ιδρώτα, νερό, διάφορα αρώματα, σαμπουάν & λοσιόν με αποτέλεσμα να φθαρεί η λάμψη του.

Λαμβάνοντας υπόψη τους συγκεκριμένους παράγοντες στόχος μας είναι να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα τους πολύτιμου κοσμήματος σας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και λάμψη για πολλά χρόνια.

Γενικές συμβουλές σωστής χρήσης των κοσμημάτων σας:
1. Επιδιώξτε την αποφυγή άμεσης επαφής του κοσμήματος με διάφορες κρέμες, στιλιστικά προϊόντα μαλλιών και σώματος όπως επίσης καλλυντικά αλλά και διάφορα αρώματα. Συγκεκριμένα οι αρωματικές ουσίες περιέχουν αλκοόλ και αιθέρια έλαια με αποτέλεσμα ψεκασμοί να προκαλούν στα κοσμήματα τη γνωστή αμαύρωση, αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τα καλλυντικά και κρέμες σώματος διότι αποτελούνται από διάφορες χημικές ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά το λούστρο του κοσμήματος. Συστήνουμε οι κρέμες σώματος και τα διάφορα καλλυντικά να γίνονται χρήση πολύ πριν προστεθεί το κόσμημα, γενικότερα ακόμη καλύτερα θα ήταν το κόσμημα να φορεθεί τελευταίο.

2. Αφαιρέστε τα κοσμήματα σας πριν ξαπλώσετε για ύπνο, διότι μπορούν να χτυπηθούν κατά τη διάρκεια όπως επίσης να τραβηχτούν αλυσίδες με αποτέλεσμα να σπάσουν.

3. Αποφύγετε τη χρήση κοσμημάτων σε σημεία που μπορεί να προκληθούν διάφορα χτυπήματα αλλά και γδαρσίματα τα οποία θα αφήσουν μόνιμες ουλές και διάφορες βλάβες στο μέταλλο αλλά και στο πετράδι.

4. Αποφύγετε την έκθεση του κοσμήματος με διάφορες χημικές ουσίες όπως παράδειγμα οικιακά προϊόντα (χλωρίνη) διότι μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες ζημίες όπως αποχρωματισμός, μερική αλλά και ολοκληρωτική καταστροφή του κοσμήματος.

5. Αφαιρέστε τα κοσμήματα σας όταν μπείτε για μπάνιο, επισκεφθείτε πισίνα με χλώριο ή θάλασσα. Το θαλασσινό νερό περιέχει αλάτι το οποίο μπορεί να φθείρει το μέταλλό με αποτέλεσμα να χάσει τη λάμψη του. Αντίστοιχα το λούσιμο αλλά και το πλύσιμο των χεριών μπορούν να αφήσουν υπολείμματα σαπουνιού κάτω από τις διακοσμήσεις του κοσμήματος πχ (πετράδι, πέρλα ή άλλων πολύτιμων λίθων) με αποτέλεσμα να προκληθεί παροδική φθορά.

6. Αποφύγετε τη χρήση των κοσμημάτων κατά τη διάρκεια σωματικών εργασιών όπως παράδειγμα αθλητικές δραστηριότητες, νοικοκυριό μεταξύ άλλων.

7. Όταν αφαιρείτε το κόσμημα συστήνουμε ένα καθαρισμό με μαλακό πανί ώστε να αφαιρεθούν ιδρώτας αλλά και τυχόν έλαια που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης.

8. Τέλος αποφύγετε τη χρήση των κοσμημάτων σε περιστάσεις μεγάλης θερμότητας αλλά και άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν τα χρώματα αλλά και την ανθεκτικότητα του κοσμήματος αλλά και τον πολύτιμων λίθων. Η απότομες αλλαγές στη θερμότητα αλλά και η στατική υψηλή θερμότητα μπορούν να αφυδατώσουν την φυσική υγρασία που χρειάζονται οι πολύτιμοι λίθοι και να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να αποχρωματιστούν ή σε άλλη περίπτωση να σπάσουν.

Συστάσεις Για Το Σωστό Καθαρισμό Των Κοσμημάτων
Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη χρήση του κοσμήματος συστήνεται μετά από ένα με δύο χρόνια να απευθυνθείτε σε ειδικευόμενο εργαστήριο κοσμημάτων η και κοσμηματοπωλεία για έναν έλεγχο έτσι ώστε να προβείτε εφόσον συνιστάται σε γυάλισμα η και έναν γενικό επαγγελματικό καθαρισμό.
Προτού όμως απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία μπορείτε να καθαρίσετε το κόσμημα σας στο σπίτι από διάφορες επιφανειακές θαμπάδες αλλά και να δώσετε ξανά ζωντάνια στις πέτρες που στολίζουν το κόσμημα.

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό:

Μπορείτε να προσθέσετε σε ένα δοχείο χλιαρό νερό με μία ελαφριά δόση απορρυπαντικού πιάτων. Στη συνέχεια βάλτε προσεχτικά τα κοσμήματά σας στο δοχείο και αφήστε τα για αρκετά λεπτά. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα εφόσον το κόσμημα αποτελείται από πέτρα καθώς στα πλαϊνά τους πετραδιού συσσωρεύονται διάφορα κατάλοιπα όπως σκόνη, ιδρώτας, κρέμες κλπ).
Μετέπειτα με μια βούρτσα μαλακής επιφάνειας, βουρτσίστε με απαλές και προσεχτικές κινήσεις το κόσμημα. Δώστε μεγάλη σημασία στα σημεία γύρω από τη πέτρα και οπουδήποτε υπάρχουν κενά καθώς εκεί συσσωρεύονται οι περισσότερες ουσίες.

Τέλος ξεπλένεται με άφθονο νερό ώστε να φύγουν όλες οι σαπουνάδες αλλά και τα διάφορα κατάλοιπα όπου έχουν ξυθεί και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις σκουπίστε το κόσμημα.
Σημείωση εάν το κόσμημα σας είναι στολισμένο με μαργαριτάρια επειδή είναι αρκετά εύκολο να ξυθεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν γρατσουνιές προτείνουμε εναλλακτική λύση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μακιγιαρίσματος και σε συνδυασμό με χλιαρό σαπουνόνερο να καθαρίσετε την επιφάνεια του μαργαριταριού προσεχτικά. Τέλος τοποθετείστε το κόσμημα σε μια πετσέτα ώστε να στεγνώσει.

Αποθήκευση του κοσμήματος
Όσο και αν αγαπούμε να φοράμε τα κοσμήματα μας πολλές φορές παραβλέπουμε τη σημαντικότητα της σωστής αποθήκευσης του κοσμήματος. Το κόσμημα είναι ένα πολύτιμο αγαθό ανεξαρτήτου τιμής και έτσι πρέπει να αποφεύγουμε να το πετάμε σε σκληρές επιφάνειες όπως έπιπλα, συρτάρια αλλά και σε διάφορα σημεία όπου είναι εκτεθειμένο. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες ζημιές στο κόσμημα όπως γρατσουνιές, σημάδια, αποχρωματίσεις , αλλά και μόνιμες ζημιές στις πέτρες.

Εμείς η ομάδα του Stan & Stefan μεριμνούμε για την γενική ασφάλεια του κοσμήματος σας αλλά και τη μακροζωία του έτσι η παραγγελία σας αποστέλλεται σε ειδική προσεγμένη συσκευασία δώρου για τη προφύλαξή του κατά την αποστολή αλλά και για γενική χρήση αποθήκευσης στο σπίτι σας. Φυσικά στη περίπτωση πολλαπλών κοσμημάτων προτείνουμε να προσθέσετε μια μπιζουτιέρα καθώς διαθέτουν ειδικές ξεχωριστές θέσεις για το κάθε είδος κοσμήματος.
Σε περίπτωση ταξιδιού μπορείτε να προσθέσετε μια μπιζουτιέρα μικρού μεγέθους (Ταξιδιού) για ασφαλή αποθήκευση ώστε να προλάβουμε διάφορες ζημιές/γρατσουνιές.
Το ασήμι θα πρέπει να τοποθετείτε σε πουγκί η ένα ελαφρό πανί.
Σε περίπτωση κοσμήματος με πέρλα/μαργαριταριού επειδή αντλούν υγρασία από τον αέρα είναι πολύ σημαντικό να μη τοποθετούνται σε σημεία με έλλειψη υγρασίας όπως πχ μια θυρίδα ασφάλειας για να αποφύγουμε διάφορες ζημιές και βλάβες.

Τελικές Συμβουλές
Όσο σημαντικό είναι να φοράμε ένα κόσμημα άλλο τόσο σημαντικό είναι να το προσέχουμε κατάλληλα αλλά και να μεριμνούμε για τη σωστή αποθήκευση όταν αφαιρεθεί. Ακλουθώντας πιστά τα παραπάνω βήματα δίνουμε ποιότητα στη ζωή του κοσμήματος αλλά και επιμηκύνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Άλλωστε το κόσμημα είναι μια πολύτιμη επένδυση και δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία αυτού.
Τέλος η εταιρία μας βρίσκεται εδώ για οποιαδήποτε ανάγκη σας και διάφορα ερωτηματικά που μπορεί να προκύψουν σχετικά με τη φροντίδα και χρήση του κοσμήματος σας μετά την αγορά.

 

scroll to top