Χρήσιμα tips για να κάνεις δικό σου το ιδανικό κολιέ για σένα. 

 

Το κολιέ αποτελεί ένα κομμάτι που συμπληρώνει το look της γυναίκας και δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Αντιθέτως μπορεί, ανάλογα με την επιλογή σου, να τραβήξει όλα τα βλέμματα και να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να κάνεις την καλύτερη επιλογή ώστε ν’ αναδείξεις το outfit σου με το ανάλογο κόσμημα. Παρακάτω θα δούμε τις συμβουλές των ειδικών που σχετίζονται μ’ όλους τους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, πριν κάνεις την επόμενη αγορά σου. 

 

Θα ξεκινήσω με το μήκος του κολιέ που είναι συνήθως και το μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν σκοπεύουμε ν’ αγοράσουμε ή να συνδυάσουμε το αγαπημένο μας κόσμημα. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που συσχετίζουν το μήκος του κολιέ σου με το σημείο που θα σταθεί στο σώμα σου… αλλά θα πρέπει πάντα να λάβεις υπόψη τις δικές σου ιδιαιτερότητες. Παραδείγματος χάρη ένα κολιέ 18 εκατοστών τις περισσότερες φορές στέκεται στην κλείδα,  σε μια μικροσκοπική γυναίκα όμως μπορεί να φτάσει έως και το στήθος. Μια καλή συμβουλή είναι να φροντίσεις να τελειώνει το κολιέ σου σ’ εκείνο το σημείο του σώματος σου που θέλεις να πέσει η προσοχή. 

 

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με το σχήμα, εκείνα που δημιουργούν τη λεγόμενη γωνία V δίνουν ύψος στον λαιμό σου, κάνουν τους μεγάλους ώμους να δείχνουν πιο θηλυκοί και κολακεύουν περισσότερο ένα μεγάλο ντεκολτέ. Όσο για τα κολιέ με στρογγυλό σχήμα, αναδεικνύουν τους μικρότερους ώμους και το μικρό στήθος. 

 

Όσον αφορά το πρόσωπο σου, μην ξεχνάς πως ένα κολιέ μπορεί να σε βοηθήσει να παίξεις με το σχήμα του. Οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπο μπορούν να φορέσουν τα πάντα, εκείνες με το μακρύ πρόσωπο αξίζει να προτιμήσουν πιο κοντά κομμάτια ενώ όσες έχουν στρόγγυλο σχήμα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στα κολιέ με το μεγαλύτερο μήκος.