Πως να διαλέξεις το κατάλληλο κολιέ για το neckline της μπλούζας σου ή του φορέματος σου. 

 

Οι συνδυασμοί των ρούχων δεν αποτελούν εύκολη υπόθεση. Αυτό που βέβαια που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία είναι η επιλογή των κατάλληλων αξεσουάρ. Με λίγα λόγια, μπορεί να έχεις φτιάξει ένα φανταστικό look και να έχεις βρει υπέροχα αξεσουάρ για να το συμπληρώσεις αλλά τα κοσμήματα αποτελούν την λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. Πως όμως θα καταφέρεις να βρεις εκείνα τα κομμάτια που θα καταφέρουν ν’ αναδείξουν το στυλ και συνδυάζονται ιδανικά με τα ρούχα του look σου; Αξίζει να λύσουμε αυτό τον γρίφο, ξεκινώντας από το κολιέ μας. 

 

Παρακάτω θα δούμε ποιο κολιέ είναι κατάλληλο για κάθε είδος λαιμόκοψης. 

 

Ποιο κολιέ να διαλέξεις για το neckline του outfit που θα φορέσεις στην έξοδο σου

 

Θα ξεκινήσω με το σχήμα V που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή, στις μπλούζες, τα φορέματα αλλά και τα πουκάμισα των γυναικών. Εκεί οι ειδικοί προτείνουν ένα μεγάλο και μακρύ κολιέ που έχει κυκλική γραμμή. Μάλιστα όσο μεγαλύτερο είναι το V, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι και το φάρδος του κολιέ σου. 

 

Θα συνεχίσω με τα στράπλες κομμάτια τα οποία οι ειδικοί σε προτρέπουν να συνδυάσεις με τσόκερ ή σχετικά κοντά μενταγιόν που θα τονίζουν τα κόκκαλα σου. 

 

Αν το top σου δένει πίσω από τον λαιμό, οι περισσότεροι θα σου πουν πως καλό είναι να μη φορέσεις κολιέ και ως κόσμημα να επιλέξεις σκουλαρίκια

 

Ψάχνεις πoιο κολιέ είναι κατάλληλο για το ζιβάγκο σου; Οι στιλίστες και οι fashion experts συμφωνούν πως πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στα μακριά κολιέ και στις αλυσίδες με μεγάλο μήκος που τραβούν την προσοχή από τον λαιμό σου και επιτυγχάνουν την ισορροπία. 

 

Σε περίπτωση που το κόψιμο του φορέματος ή της μπλούζας σου είναι τετραγωνισμένο με γωνίες, η καλύτερη επιλογή είναι να μείνεις μακριά από κολιέ με εξίσου τετραγωνισμένα σχήματα. Αντί γι’ αυτό, μια καλή λύση είναι τα κρεμαστά με ορθογώνια σχήματα. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι το κολιέ σου να μην είναι ούτε υπερβολικά μακρύ, ούτε υπερβολικά κοντό, ώστε να έρχεται σε ισορροπία με τη λαιμόκοψη σου. 

 

Αν έχεις αποφασίσει ν’ αφήσεις μερικά κουμπιά του πουκαμίσου σου ανοιχτά, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα τσόκερ ή ένα μενταγιόν που τελειώνει εκεί ακριβώς που ξεκινά το πρώτο κλειστό κουμπί σου. 

 

Στο ντεκολτέ που θυμίζει το σχήμα της καρδιάς, στόχος είναι να δώσεις έμφαση στους ώμους και τον λαιμό σου. Ένα μεγάλο μενταγιόν είναι ό,τι πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση ενώ ενδείκνυται ν’ αποφύγεις τις γωνίες. 

 

Αντίθετα, στις μπλούζες με μεγάλη στρογγυλή λαιμόκοψη, ο στόχος είναι να καλύψεις το κενό που δημιουργείται κάτω από τον λαιμό σου μ’ ένα κόσμημα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό μπορεί να είναι κάλλιστα ένα κολιέ με πέρλες

 

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, έχε πάντα κατά νου πως αυτοί οι κανόνες αφορούν την πλειοψηφία των γυναικών και τις γνώμες ειδικών. Αυτό δεν σημαίνει παύουν να υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις που μπορούν να πετύχουν ένα εξίσου καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αν στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη σου, φόρεσε εκείνο το κόσμημα που θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση!