Χρήσιμες συμβουλές για να βρεις το κόσμημα που θα του αρέσει και να του το προσφέρεις ως δώρο, φέτος τα Χριστούγεννα.

 

Καθώς αφήνουμε πίσω το πρώτο δεκαήμερo του Δεκέμβρη, τίποτα δεν έχει μείνει που να μη θυμίζει Χριστούγεννα. Πρόκειται για την αγαπημένη εποχή του χρόνου -για τους περισσότερους- και φυσικά αυτό μας κάνει να θέλουμε να τη ζήσουμε όσο περισσότερο κι όσο πιο έντονα γίνεται. Άλλωστε, μπορεί ν’ ανυπομονούμε για την 25η του Δεκέμβρη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι μέρες που διανύουμε δεν είναι εξίσου μαγικές. Τα σπίτια, οι πόλεις αλλά και οι βιτρίνες έχουν φορέσει τα γιορτινά τους κι όλα συντελούν στην προσαρμογή τους στο κλίμα των εορτών. Ακόμη και μια σύντομη βόλτα κάτω από τ’ αναμμένα λαμπιόνια ή ένα ζεστό τσάι μέσα στο στολισμένο σπίτι, μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. 

 

Φυσικά από το εορταστικό σκηνικό δεν λείπουν τα καλέσματα, τα ρεβεγιόν και οι ανταλλαγές δώρων. Αν μη τι άλλο, τα Χριστούγεννα αποτελούν μια γιορτή που συνδέεται με τον καταναλωτισμό αλλά αυτό δε σημαίνει πως η προσφορά ενός δώρου δεν δίνει ανάλογη ικανοποίηση με την αποδοχή του. Συνεπώς πρόκειται για μια κίνηση που προσφέρει αμφίδρομη χαρά και δημιουργεί το αίσθημα της ικανοποίησης και στις δυο πλευρές. Και κάπου εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα. Ποιο δώρο είναι το κατάλληλο για το αγαπημένο σου πρόσωπο και πως μπορείς ν’ αυξήσεις τις πιθανότητες να του αρέσει;

 

Παρακάτω θα δούμε γιατί το κόσμημα μπορεί ν’ αποτελέσει μια εξίσου καλή επιλογή ως χριστουγεννιάτικο δώρο και για εκείνον, έξυπνα tips για να βρεις το κατάλληλο αλλά και ποια κομμάτια αξίζει να προτιμήσεις για να του προσφέρεις. 

 

Οι λόγοι που οι άντρες αγαπούν το κόσμημα 

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για πολλά χρόνια το κόσμημα ήταν συνυφασμένο με τις γυναίκες, όχι μόνο ως αξεσουάρ αλλά και ως δώρο. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς το μόνο αξεσουάρ που ήταν συνηθισμένο να φορούν οι άντρες, ήταν το ρολόι τους. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, το παραπάνω καθεστώς έχει αρχίσει ν’ αλλάζει. Οι άντρες ξεκίνησαν να φορούν φυλαχτά, αλυσίδες, μενταγιόν και σιγά σιγά επεκτάθηκαν στα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως για μερικούς ακόμη εξακολουθεί ν’ αποτελεί ταμπού. Από την άλλη, οι περισσότεροι πλέον ξέρουμε πως η μόδα δεν έχει όρια και κανόνες ενώ ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι επιθυμεί. Σ’ αυτή την παραδοχή οφείλεται κι η μεγάλη αύξηση της δημοφιλίας των ανδρικών κοσμημάτων και η επιλογή τους ως δώρα, συνήθως από τις ίδιες τις συντρόφους τους. 

 

Συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο κόσμημα για εκείνον

 

Το γεγονός πως οι άντρες φορούν όλο και περισσότερο κοσμήματα, δεν σημαίνει πως παύουν να έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις. Παραδείγματος χάρη, καλό είναι να προσπαθήσεις να κάνεις την αρχή μ’ ένα απλό και κλασσικό κομμάτι, αν πρόκειται να το προσφέρεις σ’ έναν άντρα που δεν συνηθίζει να φοράει αξεσουάρ ή κοσμήματα. Στην περίπτωση που είναι πιο εξοικειωμένος, όπως εύκολα καταλαβαίνεις, έχεις κι εσύ μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να βολιδοσκοπήσεις το στυλ του και να επιλέξεις με βάση την προσωπικότητα του. Ποιο κόσμημα πηγαίνει περισσότερο με τα looks που προτιμά. Ένας άλλος παράγοντας έχει να κάνει με την καλή ποιότητα που δεν σχετίζεται πάντα με την τιμή. Προτίμησε κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι που δεν ξεθωριάζουν και δεν φθείρονται. Ιδίως αν μιλάμε για έναν άντρα που δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα πράγματα του ή που αθλείται κι αγαπά το κολύμπι, τότε το υλικό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα του κοσμήματος. 

 

5 ανδρικά κοσμήματα που θα τον κερδίσουν 

 

Ασημί Ρολόι Χρονογράφος

 

Ασημένια Αλυσίδα Λαιμού

 

Ατσάλινο Κρεμαστό με Σταυρό

 

Δερμάτινο Ανδρικό Βραχιόλι

 

Ανδρικό Δαχτυλίδι από Ατσάλι