Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το δαχτυλίδι που θ’ αγοράσεις. 

 

Η επιλογή και η αγορά δαχτυλιδιού είναι μάλλον η πιο δύσκολη σε σύγκριση με τα άλλα είδη κοσμημάτων. Μπορεί να λατρεύουμε τα δαχτυλίδια, αλλά για να κάνουμε κάποιο δικό μας δεν αρκεί απλά και μόνο να διαλέξουμε εκείνο που μας  κάνει το κλικ. Πριν απ’ όλα είναι απαραίτητο να βρούμε το κατάλληλο μέγεθος που θα ταιριάξει στο δάχτυλο μας με αποτέλεσμα το δαχτυλίδι μας να μη μας σφίγγει αλλά και να μη γλιστρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δαχτυλίδι σου θα πρέπει να βγαίνει και να μπαίνει στο δάχτυλο σου με ευκολία αλλά και μερική αντίσταση. 

 

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να γνωρίζεις ότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα, το μέγεθος των δαχτυλιδιών για τις ενήλικες γυναίκες κυμαίνεται μεταξύ 3 και 9. Τα συνηθισμένα μεγέθη είναι το 5, το 6 και το 7. Προσπάθησε να δοκιμάσεις περισσότερους από έναν τρόπους μέτρησης του δαχτύλου σου ώστε να είσαι σίγουρη πως έχεις καταλήξει στο σωστό μέγεθος.  

 

4 τρόποι μέτρησης του δαχτύλου σου ώστε να βρεις το σωστό μέγεθος

 

Ο πρώτος τρόπος είναι να δέσεις ένα σκοινάκι στο δάχτυλο σου κι έπειτα να μετρήσεις τα εκατοστά βρίσκοντας την αναλογία με το μέγεθος του δαχτυλιδιού. 

 

Ο δεύτερος τρόπος είναι ν’ αγοράσεις μία πλαστική μεζούρα για την μέτρηση του του δαχτύλου σου ώστε να είσαι σίγουρη ποιο είναι το μέγεθος σου. 

 

Ο τρίτος τρόπος είναι να βρεις ένα δαχτυλίδι που σου ταιριάζει τέλεια και να διπλώσεις μέσα μια λωρίδα χαρτί, την οποία θα μετρήσεις έπειτα. 

 

Ο τέταρτος τρόπος είναι να εκτυπώσεις έναν μετρητή δαχτύλου που θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο, μια χάρτινη μεζούρα δηλαδή, και να καταλήξεις στο σωστό μέγεθος δίχως κανένα έξοδο. 

 

Αν εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη ή να έχεις αμφιβολίες για το μέγεθος του δαχτυλιδιού που έχεις επιλέξει, φρόντισε να προτιμήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με εύκολη διαδικασία αλλαγής.