Μάθε τα πιο χρήσιμα tips για τα κοσμήματα κάθε είδους, ώστε να μπορέσεις να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

 

Τα κοσμήματα δεν είναι μόνο ένα είδος αξεσουάρ, αλλά και μια διαχρονική μορφή αυτοέκφρασης. Κομμάτια όπως κολιέ, βραχιόλια και δαχτυλίδια μπορούν να κάνουν το look μας ακόμη πιο ενδιαφέρον και πολλές φορές ακόμη και να αναδείξουν το outfit μας, δεδομένου του ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές και συνδυασμούς.

 

Χρήσιμα tips για τα κοσμήματα

 

Είτε είσαι λάτρης των κοσμημάτων με μια μεγάλη συλλογή, είτε μόλις άρχισες να αποκτάς τα πρώτα σου κομμάτια, το να γνωρίζεις μερικές βασικές συμβουλές θα σε βοηθήσει να τα αξιοποιήσεις ακόμα περισσότερο, σε βάθος χρόνου. Παρακάτω θα βρεις τις συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για τα κοσμήματα σου.

 

stan-stefan - tips για τα κοσμήματα

 

Μάθε τα υλικά καλύτερα

 

Εξοικειώσου με τα διάφορα μέταλλα και τους λίθους και γνώρισε τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, ενώ ο χρυσός προτιμάται για τη διαχρονική του ομορφιά και την αντοχή του, άλλα μέταλλα όπως το ασήμι μπορεί να χρειάζονται περισσότερη συντήρηση για να μη χαλάσουν.

 

Τακτική συντήρηση

 

Κάνε τακτική συντήρηση στα κοσμήματα σου, ειδικά σε εκείνα που φοράς πιο συχνά. Αυτό σημαίνει να κάνεις καθαρισμό, γυάλισμα και έλεγχο για πέτρες ή κουμπώματα που μπορεί να έχουν χαλαρώσει.

 

Κάνε mix & match

 

Μην φοβάσαι να πειραματιστείς με την ανάμειξη διαφορετικών μετάλλων, υφών και στυλ. Πειραματίσου συνδυάζοντας χρυσό, ασήμι, ροζ χρυσό, ακόμη και χάλκινους τόνους για να δημιουργήσεις μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα, ξεκίνα με ένα κυρίαρχο μέταλλο και κάνε layering με τόνους σε συμπληρωματικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, συνδύασε ένα χρυσό statement κολιέ με ασημένιους κρίκους ή λεπτά δαχτυλίδια σε διαφορετικά μεταλλικά φινιρίσματα.



Απόφυγε την έκθεση σε χημικές ουσίες

 

Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα οικιακά καθαριστικά, τα αρώματα και τα καλλυντικά μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματα σου. Αφαίρεσε τα κοσμήματα σου πριν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε από αυτά.

 

Στρατηγικό layering


Το layering των κοσμημάτων είναι μια διαχρονική τεχνική styling που προσθέτει ενδιαφέρον και προσωπικότητα στο look σου. Όταν κάνεις layering με κολιέ, πρόσθεσε διαφορετικά μήκη για να δημιουργήσεις βάθος και να αποφύγεις το μπέρδεμα. Ξεκίνα με βάση ένα κολιέ choker και πρόσθεσε μακρύτερα κομμάτια. Ανάμειξε υφές και στυλ και συνδύασε λεπτές αλυσίδες με χοντρά μενταγιόν για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

 

stan-stefan - tips για τα κοσμήματα - κοσμηματοιθήκη

 

Η σωστή αποθήκευση

 

Αποθήκευσε τα κοσμήματα σου σωστά για να αποφύγεις τις ζημιές και το μπέρδεμα μεταξύ τους. Αγόρασε ένα όμορφο κουτί κοσμημάτων με διαχωριστικά ή χρησιμοποίησε μαλακές θήκες για να κρατάς τα κομμάτια χωριστά. Απόφυγε την αποθήκευση διαφορετικών μετάλλων μαζί και κράτησε τους λίθους μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψεις το ξεθώριασμα.

 

Ο ύπνος

 

Αφαίρεσε τα κοσμήματα, πριν πας για ύπνο, ώστε να αποφύγεις τη ζημιά που προκαλείται από το την τριβή στο μαξιλάρι και το στρώμα.



Παίξε με τις αναλογίες

 

Η κατανόηση των αναλογιών είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου και οπτικά ελκυστικού αποτελέσματος. Συνδύασε τολμηρά, statement κομμάτια με πιο απλά και διακριτικά. Για παράδειγμα, αν φοράς ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι, συνδύασε το με λεπτεπίλεπτα σκουλαρίκια ή ένα λεπτό βραχιόλι. Αντίθετα, αν επιλέξεις μεγάλα σκουλαρίκια ή ένα χοντρό κολιέ, τα υπόλοιπα κοσμήματα καλό θα είναι να είναι διακριτικά, ή και να μην υπάρχουν καθόλου, για να αφήσεις το statement κομμάτι να λάμψει.



Συμμετρία και ασυμμετρία


Ο πειραματισμός με τη συμμετρία και την ασυμμετρία προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο στα κοσμήματα μας. Ενώ η συμμετρία δίνει ένα κλασικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα, τα ασύμμετρα κομμάτια μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο δυναμική και αντισυμβατική εικόνα. Συνδύασε σκουλαρίκια διαφορετικού μήκους ή στυλ ή δημιούργησε συμμετρία φορώντας ασορτί σκουλαρίκια και βραχιόλια ή δαχτυλίδια και στους δύο καρπούς.



Λάβε υπόψη σου την περίσταση


Το που πηγαίνεις και το dress code είναι σημαντικά όταν επιλέγεις τα κοσμήματα σου. Για επίσημες εκδηλώσεις, επίλεξε κομψά και εκλεπτυσμένα κομμάτια που αναδεικνύουν το ντύσιμο σου χωρίς να το καλύπτουν, ενώ για casual εξόδους ή καθημερινά looks, δώσε έμφαση στην ευελιξία με κομμάτια mix-and-match που φοριούνται αβίαστα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το να γνωρίζεις τις βασικές συμβουλές που αφορούν τα κοσμήματα θα σε βοηθήσει να τα αναδείξεις ακόμη περισσότερο και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους. Είτε προτιμάς τη διακριτική κομψότητα, είτε τις τολμηρές δηλώσεις, άφησε τα κοσμήματα σου να αντικατοπτρίζουν τη μοναδική προσωπικότητα σου και την ευαισθησία στο στυλ σου.

 

Στο Stan & Stefan, θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από ποιοτικά και διαχρονικά κοσμήματα σε προσιτές τιμές, που θα σε συνοδεύσουν σε κάθε περίσταση και θα αναδείξουν κάθε look σου.