Έξυπνες προτάσεις δώρων και ιδέες για να προσφέρεις ένα υπέροχο κόσμημα στον αγαπημένο σου γονιό για τη Γιορτή του πατέρα. 

 

Η Γιορτή του πατέρα, που λέγεται και η Ημέρα του πατέρα, αποτελεί κινητή εορτή. Η Ημέρα του πατέρα γιορτάζεται διαφορετική μέρα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ημέρα της μητέρας. Στις περισσότερες χώρες η Ημέρα του πατέρα γιορτάζεται τον Ιούνιο, ενώ υπάρχουν και αρκετές χώρες όπως η Αυστραλία, που γιορτάζουν την ημέρα τον Σεπτέμβριο. Στην Ελλάδα, την Κύπρο, όπως και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται πάντα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Έτσι φέτος, η ημέρα πέφτει την Κυριακή 18 Ιουνίου. 

 

Όπως οι μητέρες έχουν μία ημέρα αφιερωμένη σ' εκείνες και την προσφορά τους, το ίδιο συμβαίνει και με τους πατεράδες οι οποίοι τιμώνται με τον ίδιο τρόπο, παρότι η δική τους ημέρα δεν είναι εξίσου δημοφιλής. Στόχος είναι να υπογραμμιστεί πως η συνεισφορά του πατέρα στην ανατροφή ενός παιδιού μπορεί να είναι εξίσου σημαντική μ' εκείνον της μητέρας. Φυσικά, ο πατέρας αντιπροσωπεύει για τον καθένα κάτι διαφορετικό και δημιουργεί στον καθένα διαφορετικά συναισθήματα. Αν όμως αυτό που κυριαρχεί είναι η αγάπη, δεν έχεις παρά να το εκφράσεις. Όχι μόνο για να κάνεις χαρούμενο τον πατέρα σου αλλά και για να νιώσεις την ικανοποίηση του να μοιράζεσαι ένα τόσο αγνό συναίσθημα, όπως είναι αυτό. Η προσφορά ενός δώρου, φυσικά, δεν είναι απαραίτητη και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τα συναισθήματα. Μπορεί όμως να δείξει σ' ένα αγαπημένο μας πρόσωπο πως το σκεφτήκαμε και μπήκαμε στη διαδικασία, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια, να βρούμε ένα δώρο που θα το κάνει χαρούμενο. 

 

Λίγα λόγια για την Ημέρα του πατέρα και την ιστορία της

 

Για πρώτη φορά η Ημέρα του πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 5 Ιουλίου του 1908, διοργανώθηκε από τη Grace Golden Clayton μια γιορτή προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στη Monongah Mining disaster. Η Clayton που πήρε την έμπνευση από την πρώτη γιορτή της μητέρας που έλαβε χώρα την ίδια χρονιά, διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή στα γενέθλια του εκλιπόντα πατέρα της. H ημέρα δεν γιορτάστηκε ξανά μέχρι που η Sonora Dodd από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον διοργάνωσε δύο χρόνια αργότερα μια νέα γιορτή για να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος ήταν βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865). Το πρώτο νομοσχέδιο, που αφορούσε στην επισημοποίηση της Γιορτής του πατέρα, έφτασε στο αμερικανικό Κογκρέσο το 1913 και καταψηφίστηκε λόγω φόβων περί εμπορευματοποίησης της εορτής. Έπρεπε να φτάσει το 1972 ώστε ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον να οριστικοποιήσει την ημέρα ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

5 κοσμήματα που αξίζει να προσφέρεις ως δώρο για τη Γιορτή του πατέρα

 

Η επιλογή του δώρου για τον πατέρα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδίως οι πατεράδες δεν εκφράζονται συχνά. Δεν μιλάνε ιδιαίτερα ούτε για τα γούστα τους. Παρόλα αυτά ένα κόσμημα αποτελεί μια καλή επιλογή καθώς διαχρονικά, φοριέται με διαφορετικά outfits και αποπνέει πολυτέλεια. 

 

Αν ο παραλήπτης του δώρου σου είναι ένας νέος πατέρας ή ένας πατέρας που αγαπά τη μόδα, τότε δεν έχεις παρά να του προσφέρεις μια ασημένια αλυσίδα λαιμού. Το γεγονός πως είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει υποστεί διπλή εξαργύρωση και ειδική επεξεργασία έχει ως αποτέλεσμα να μη ξεθωριάζει κατά τη χρήση της στο νερό, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. 

Ασημένια Αλυσίδα Λαιμού

Το πιο δημοφιλές δώρο για έναν πατέρα που αποτελεί ταυτόχρονα και την πιο ασφαλή επιλογή είναι το ρολόι χειρός. Πρόκειται για ένα κομμάτι που συνδυάζει το στυλ με τη χρηστικότητα, καθώς ταυτόχρονα λειτουργεί σαν αξεσουάρ αλλά σ’ ενημερώνει και για την ώρα. 

Curren 8355 Χρονογράφος Μαύρο-Χρυσό

Ο σταυρός είναι ένα ακόμη διαχρονικό και εξαιρετικά δημοφιλές δώρο που δεν ενέχει μεγάλο ρίσκο. Παρότι αποτελεί ένα σύμβολο με μεγάλη σημασία, ο σύγχρονος σχεδιασμός του το φέρνει στο σήμερα. Άλλωστε κάθε πατέρας θέλει να φορά πάντοτε κάτι πάνω του που του έχει προσφερθεί από το παιδί του, ιδίως όταν έχει τέτοιο συμβολισμό.

Ατσάλινο Κρεμαστό με Σταυρό

Θα συνεχίσω με την κρεμαστή ταυτότητα που τοποθετείται γύρω από τον λαιμό και φέρνει στους πατεράδες αναμνήσεις από τον στρατό, μια περίοδο της ζωής τους για την οποία λατρεύουν να μιλούν. Μάλιστα σε περίπτωση που επιλέξεις να το προσφέρεις ως δώρο, η αποστολή του κοσμήματος γίνεται σε ειδική συσκευασία δώρου.

Ατσάλινο Κρεμαστό με Ταυτότητα Ασημί/Μπλε

Θα κλείσω με το ατσάλινο βραχιόλι με το σύμβολο του απείρου που μπορεί να συμβολίζει την έλλειψη ορίων στην αγάπη ενός παιδιού για τον πατέρα του. Το σχέδιο διακριτικό αλλά και σύγχρονο ενώ το κόσμημα προσαρμόζεται με τον σωστό συνδυασμό στο στυλ κάθε άντρα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ατσάλινο Βραχιόλι Ασημί