Οι τάσεις των κοσμημάτων για την Άνοιξη του 2023 όπως τις όρισαν οι ειδικοί στις πασαρέλες και τα άρθρα της μόδας. 

Διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, τον Μάρτιο. Ο καιρός μπορεί να μη θυμίζει ακόμη Άνοιξη και οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές, όμως αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις στιλιστικές μας επιλογές στην εποχή. Τα ρούχα μας θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ελαφριά ενώ τα χρώματα θα κατακλύσουν τα looks μας. Φυσικά, αυτή η ανοιξιάτικη αίσθηση δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στα ρούχα μας αλλά και στα αξεσουάρ και τα κοσμήματα μας. Πως όμως θα περάσουμε από τον Χειμώνα στην Άνοιξη με στυλ;

 

Παρακάτω θα δούμε ποια κοσμήματα προτείνουν οι ειδικοί ως τις πιο καυτές επιλογές για την Άνοιξη. 

 

6 trends για τα ανοιξιάτικα κοσμήματα

Οι τάσεις των κοσμημάτων ορίζονται με βάση τις εμφανίσεις των μοντέλων και τις επιλογές των σχεδιαστών στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας που λαμβάνουν χώρα στις πρωτεύουσες του κόσμου. Από εκεί και πέρα, οι fashion editors, τα fashion icons αλλά και οι influencers έχουν τη δική τους δύναμη και μπορούν με τον τρόπο τους να επηρεάσουν εξίσου τα trends. Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε να εντάσσονται στις λίστες αρκετά διαφορετικά κοσμήματα μεταξύ τους. Άλλα έχουν όγκο και μήκος κι άλλα είναι πιο απλά. Όπως και να έχει το γεγονός πως κάτι θεωρείται hot δεν σημαίνει πως σου πηγαίνει. Βάλε σε προτεραιότητα το προσωπικό σου γούστο και προσπάθησε ν’ αντισταθείς σ’ ό,τι νιώθεις πως δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ο εαυτός σου. 

 

Floral 

Δεν θα μπορούσε παρά η Άνοιξη και η ανθοφορία της να επηρεάσει τις τάσεις με αποτέλεσμα ανάμεσα τους να υπάρχουν κοσμήματα με λουλούδια, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα floral ρούχα που κατακλύζουν την αγορά. Θα δεις να πρωταγωνιστούν λουλούδια που έχουν τρεις διαστάσεις και αγκαλιάζουν τον λαιμό ή τον καρπό των γυναικών. 

 

Πέρλες 

Οι πέρλες αποτελούν μια καλή επιλογή για την αγορά ενός κοσμήματος καθώς έχουν αναδειχθεί σε all time classic κομμάτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και πηγαίνει σε όλες τις ηλικίες. Φέτος ειδικά, αξίζει να τις προτιμήσεις καθώς εντάσσονται και στις τάσεις καθώς στις πασαρέλες τις είδαμε να φοριούνται σε κολιέ, σκουλαρίκια αλλά και δαχτυλίδια. 

 

Μεγάλα δαχτυλίδια 

Δαχτυλίδι Sterling Silver 925 Melina Red

Γενικά, βλέπουμε μια τάση στα κοσμήματα της Άνοιξης του 2023 να έχουν όγκο αλλά και μήκος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δαχτυλίδια, τα οποία είναι πιο εντυπωσιακά από ποτέ, έχουν μεγάλο μέγεθος και κοσμούνται με πέτρες που συνήθως έχουν χρώμα. 

 

Μακριά σκουλαρίκια 

Red Heart Earrings Silver 925

Μπορεί τα δαχτυλίδια της Άνοιξης να έχουν όγκο, τα σκουλαρίκια όμως έχουν μήκος. Πρόκειται για μακριά και λεπτά κομμάτια που πλησιάζουν, αγγίζουν ή και ξεπερνούν το μήκος των ώμων. Μην νομίζεις πως αυτό σε δεσμεύει ως προς τα μαλλιά σου. Μπορείς άνετα να τα αφήσεις ίσια, όσο και να τα μαζέψεις σ’ έναν κότσο ή μια αλογοουρά. 

 

Οι απλές γραμμές

Δαχτυλίδι Χρυσό Μonodrian

Στον αντίποδα, αξίζει να μιλήσουμε για τις απλές γραμμές που φέρνουν την ισορροπία στις τάσεις. Τα κοσμήματα που εντάσσονται στην τάση, ήρθαν ν’ αποδείξουν πως τα απλά κοσμήματα δεν σημαίνει πως είναι κι αδιάφορα. Όχι μόνο έχουν χαρακτήρα αλλά μπορούν να κάνουν και τη διαφορά με τα καθαρά σχέδια τους και τα υπέροχα μέταλλα. 

 

Ασημένια Κοσμήματα

Κολιέ Διπλό Aσημί Ηearsian

Τ’ ασημένια κοσμήματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν που φυσικά μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψεις να βλέπεις χρυσές αποχρώσεις στον δρόμο ή πως τα χρυσά κοσμήματα δεν είναι εξίσου στιλάτα.