Χρήσιμες συμβουλές για να βρεις το κόσμημα που θα της αρέσει και να της το προσφέρεις ως δώρο, φέτος τα Χριστούγεννα. 

 

Μαζί με το καλωσόρισμα του Δεκέμβρη, καταφθάνει και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι πρώτοι στολισμοί ξεκινούν, τα φωτάκια ανάβουν, το κλίμα είναι γιορτινό κι η διάθεση βελτιώνεται. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να έρθουν. Ας μην ξεχνάμε, όμως, και τα δώρα. Είτε είσαι ο αποστολέας, είτε ο παραλήπτης τους, τα δώρα μπορούν να σε γεμίσουν χαρά κι ευγνωμοσύνη. Πως όμως θα βρεις το καλύτερο δώρο για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο;

 

Όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για μια γυναίκα από ένα κόσμημα. Άλλωστε, ανεξαρτήτως τιμής, είναι εξίσου πολύτιμο μ’ εκείνη. Ακόμη, όμως, και σ’ αυτή την κατηγορία, είναι αμέτρητες οι επιλογές που έχεις στη διάθεση σου. Πως θα διαλέξεις ανάμεσα σε κολιέ, βραχιόλι, δαχτυλίδι και σκουλαρίκια; Κι αν βρεις το είδος του κοσμήματος που προτιμάς, πως θα βρεις το ιδανικό για εκείνη που σκοπεύεις να το προσφέρεις;

 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για σένα, χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την κατάλληλη αγορά ως χριστουγεννιάτικο δώρο. 

 

5 ερωτήσεις για να επιλέξεις το ιδανικό κόσμημα

 

Πως είναι ο χαρακτήρας της; Πράγματι, αξίζει ν’ απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση καθώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τα γούστα μας. Αν πρόκειται για μια γυναίκα αισιόδοξη και χαρούμενη, δεν έχεις παρά να προτιμήσεις ένα κομμάτι χρωματιστό και έντονο. Αν πάλι πρόκειται για μια συναισθηματική γυναίκα που λατρεύει τα σύμβολα καθώς τη γεμίζουν μ’ αναμνήσεις, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα μενταγιόν με νόημα. Αν πάλι είναι πιο κλασσική και δεν τολμά ιδιαίτερα, οφείλεις ν’ ακολουθήσεις την επιλογή της και να μη τη βγάλεις από το comfort zone της. 

 

Πως είναι η καθημερινότητα της; Ο τρόπος ζωής μιας γυναίκας παίζει σημαντικό ρόλο στις στιλιστικές της επιλογές αλλά και τις επιλογές των κοσμημάτων της. Αν έχει μια δουλειά γραφείου κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει πιο safe επιλογές σε σχέση με μια γυναίκα που κάνει μια χειρωνακτική εργασία και θέλει την άνεση της. Επίσης οι γυναίκες με μικρά παιδιά αποφεύγουν τα μακριά κολιέ ή τα σκουλαρίκια που μπορούν να βγουν μ’ ένα τράβηγμα. 

 

Τι της αρέσεις να φοράει; Το να παρατηρήσεις τα κοσμήματα που ήδη έχει η γυναίκα στην οποία θα προσφέρεις το δώρο σου, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην επιλογή σου. Ακόμη και το είδος των κοσμημάτων που προτιμά είναι ένα καλό δείγμα για την έρευνα σου. Παραδείγματος χάρη, υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν φορούν ποτέ σκουλαρίκια και δεν έχουν καν τρύπες στ’ αφτιά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν γυναίκες που λατρεύουν τα δαχτυλίδια αλλά δεν αγαπούν τα βραχιόλια ή τα κολιέ.

 

Ποιο είναι το στυλ ντυσίματος της; Ακόμη και τα ρούχα μιας γυναίκας μπορούν να σου δώσουν πολλές πληροφορίες για το στυλ της, τα χρώματα που προτιμά και τα patterns που λατρεύει. Κάτι άλλο που αξίζει να προσέξεις είναι πόσο βγαίνει έξω από το comfort zone της και πόσο διατεθειμένη είναι να τολμήσει στιλιστικά. 

 

Τι της λείπει; Μια καλή συμβουλή που θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη είναι πριν πάρεις το δώρο σου, να έχεις τ’ αφτιά σου ανοιχτά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ν’ ακούσεις μια γυναίκα να μιλά για κάποιο κόσμημα που έχει σταμπάρει ή κάποιο κόσμημα που λείπει από τη συλλογή της. Διαφορετικά, δεν είναι καθόλου περίεργο να ρωτήσεις κάποιον κοινό σας γνωστό για τα γούστα της αλλά και τι πραγματικά χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή. 

 

5 κοσμήματα, ιδανικά για χριστουγεννιάτικο δώρο 

 

Κολιέ σε χρυσή απόχρωση με επιμετάλλωση

 

Ασημένιο δαχτυλίδι με λευκή ζιρκόνια

 

Κρεμαστά σκουλαρίκια με κούμπωμα 

 

Ασημί σκουλαρίκια με πράσινη πέτρα

 

Χρυσό βραχιόλι χειροπέδα με ζιργκόν