Τι είναι το Barbiecore και πως να υιοθετήσεις το trend που δημιούργησε η ταινία της Barbie στα αξεσουάρ σου.

Stan Stefan - Barbie και o Ken στο αυτοκίνητο - Barbie κοσμήματα

Η ταινία της Barbie, που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη δει, αποτελεί μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία που έχει ήδη γράψει ιστορία. H κωμωδία της Γκρέτα Γκέργουιγκ πέτυχε το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς με 162 εκατ. και το καλύτερο πρώτο τριήμερο οποιασδήποτε ταινίας σκηνοθετημένης από γυναίκα, ενώ από την κυκλοφορία της ταινίας την 21η Ιουλίου, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,2 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office και περίπου 537 εκατ. στις ΗΠΑ, σπάζοντας το ιστορικό ρεκόρ που είχε καταγράψει η Warner Bros στο αμερικανικό box office ξεπερνώντας τα 536 εκατ. δολάρια που είχε επιτύχει τo 2008 ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Christopher Nolan. Με απλά λόγια η Barbie με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ πουλάει και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και το ασυναγώνιστο marketing πριν την κυκλοφορία της αλλά και οι θετικές κριτικές που απέσπασε μετά την πρεμιέρα.

Η Barbie δεν πουλάει μόνο εισιτήρια αλλά και προϊόντα. Αμέτρητες συνεργασίες έχουν γίνει ανάμεσα στη Mattel και δεκάδες εταιρείες όλων των ειδών που προωθούν τα προϊόντα τους σε ειδικές εκδοχές με το λογότυπο της Barbie. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το Barbiecore, ένα εξαιρετικά δημοφιλές trend που κατακλύζει ακόμη και τη μόδα και επηρεάζει τις επιλογές μας σε ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.

 

Τι είναι το Barbiecore;

Stan Stefan - κολάζ Barbie - Barbie κοσμήματα

To Barbiecore trend συνδέεται άμεσα με τη διάσημη κούκλα και το ροζ χρώμα με το οποίο έχει ταυτιστεί. Κάποιοι ειδικοί της μόδας βέβαια υποστηρίζουν πως δεν περιορίζεται εκεί κι έχει να κάνει επίσης με τη θηλυκότητα, την αυτοπεποίθηση και τη ζωντάνια, όπως εκφράζονται από τις σύγχρονες γυναίκες.

Πριν ακόμη παρουσιαστεί το trailer της ταινίας, η αναμονή της μετά την ανακοίνωση των γυρισμάτων ήταν τέτοια που ξεκίνησε ήδη να επηρεάζει τις επιλογές των ανθρώπων της μόδας αλλά και όσων την ακολουθούν. Τόσο στα social media, όσο και στις πασαρέλες, ξεκίνησαν να ξεπετάγονται εικόνες επηρεασμένες από το trend, πριν ακόμη αυτό καθιερωθεί. Η πρεμιέρα βέβαια της ταινίας κι η μεγάλη της επιτυχία ενίσχυσε την τάση με αποτέλεσμα η επιρροή της να είναι ασύγκριτη.

Πολλά κορίτσια, κοπέλες και γυναίκες σπεύδουν να υιοθετήσουν το Barbiecore trend προσαρμόζοντας τις επιλογές τους στις επιταγές του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως λήμματα όπως το “Barbiecore”, “Barbie aesthetics”, “Barbie pink” κ.α. έχουν κατακόρυφη άνοδο στο Google. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα και τα αξεσουάρ, που φορά η Μάργκοτ Ρόμπι ως Barbie στην ταινία, κι έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

 

Τα κοσμήματα της Barbie

Ας εστιάσουμε στα κοσμήματα που φορά η Barbie στην άκρως επιτυχημένη ταινία της. Κι όμως, δεν είναι όλα ροζ αλλά όλα αποπνέουν έναν fun και vibrant αέρα που αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία καθώς θα φτιάξουν τη δίκη σου διάθεση αλλά και όσων σε κοιτάζουν.

Τα κοσμήματα της Μάγκοτ Ρόμπι στην ταινία της Barbie χαρακτηρίζονται από ροζ αποχρώσεις, την αγάπη στα λουλούδια και την προτίμηση σε σετς. Σε άλλη σκηνή τη βλέπουμε να φορά κρεμαστά ασημί σκουλαρίκια, σ’ άλλη λευκά floral καρφωτά σκουλαρίκια και σ’ άλλη ένα χρυσό μενταγιόν με καρδιά που έγινε ανάρπαστο.

 

Κρεμαστά σκουλαρίκια σε ασημί απόχρωση

Σκουλαρίκια Sterling Silver 925 Vivi Silver

Καρφωτά σκουλαρίκια με λευκά λουλούδια

Σκουλαρίκια Nuria Ασημί/Λευκό Silver/White

Κολιέ – μενταγιόν με καρδιά

Κολιέ Σετ Vanessa Gold

Έντονα ροζ σκουλαρίκια κρίκοι

Σκουλαρίκια Κρίκοι Zuri Gold/Fuchsia

Αλυσίδα ποδιού σε ανοιχτό ροζ

Αλυσίδα Ποδιού Manu Gold/Pink