Συμπλήρωσε το γιορτινό σου look με vintage κοσμήματα που θα προσδώσουν μία ρετρό διάθεση στις εμφανίσεις σου.

 

Καταλαβαίνεις εύκολα πως η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει και τα Χριστούγεννα είναι κοντά καθώς οι πόλεις έχουν στολιστεί, η διάθεση έχει βελτιωθεί και τα social media έχουν γεμίσει με γιορτινές εικόνες και βίντεο. Κι ενώ κάπου παίζει σίγουρα το «All I want for Christmas is you» της Mariah Carey, εσύ ψάχνεις να βρεις τι θα φορέσεις στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είτε είσαι η οικοδέσποινα, είτε έχεις δεχτεί κάποια πρόσκληση, είτε σκοπεύεις να βγεις έξω, αυτές τις ημέρες, τα looks των γυναικών είναι συνήθως λίγο πιο επίσημα και πιο λαμπερά από τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ οι υπερβολές ως έναν βαθμό δικαιολογούνται.

 

Φέτος, λοιπόν, η πρόταση των fashion experts και των fashion lovers είναι τα vintage κοσμήματα. Οι λόγοι είναι πολλοί, όμως η βασική αιτία είναι πως μπορούν ν’ αναδείξουν ακόμη κι ένα απλό φόρεμα, δίνοντας του μία retro αισθητική που ταιριάζει υπέροχα με τα Χριστούγεννα και ένα elegant ύφος που επιβάλλεται. Μην ξεχνάς επίσης πως τα vintage κοσμήματα είναι διαχρονικά με αποτέλεσμα να είναι σχετικά δύσκολο να υποπέσεις σε κάποιο σοβαρό ατόπημα.

 

Η αξία των vintage κομματιών είναι αυταπόδεικτη καθώς δεν έχουν επιβιώσει τυχαία στον χρόνο. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως τα vintage κοσμήματα είναι είτε αυτά που βρίσκονται για αρκετές δεκαετίες στην κατοχή της οικογένειας σου ή αυτά που έχουν φτιαχτεί με βάση τα σχέδια που κατασκευάστηκαν πριν τόσα χρόνια. Αν λοιπόν θέλεις ν’ ακολουθήσεις το trend με τα vintage κομμάτια για τα γιορτινά σου look αλλά δεν έχεις πρόσβαση στη μπιζουτιέρα της γιαγιάς σου, δεν έχεις παρά να κάνεις δικά σου καινούργια κομμάτια με την ίδια αισθητική.

 

Λίγα λόγια για τα vintage κοσμήματα στα γιορτινά looks

 

vintage κοσμήματα - ασημί κοσμήματα - stan-stefan

 

Όπως γράφει και το Forbes, παρατηρείται μία ταυτόχρονη προσπάθεια επαναφοράς των vintage κομματιών και η ταυτόχρονη κατασκευή μοντέρνων με αποτέλεσμα τον συνδυασμό τους, ακόμη και στο ίδιο outfit. Αυτή η επιταγή των ειδικών που επιβεβαιώνει όσα ξέραμε για τον κύκλο της μόδας, έχει σαφώς να κάνει με κοινωνικοπολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, όμως σε καλεί να συνδυάσεις σύγχρονα κομμάτια με vintage σαν να βρίσκεσαι κάπου στο μεταίχμιο του παλιού με το νέο. Συνεπώς, μη διστάσεις φέτος τις γιορτές να φορέσεις το καινούργιο σου φόρεμα με τα vintage κοσμήματα της συλλογής σου.

 

Μην ξεχνάς πως το comeback που έκαναν τα vintage κοσμήματα μετρά περίπου έναν χρόνο και φαίνεται να αντέχει ακόμα αλλά και να ενδυναμώνεται. Ας μην ξεχνάμε πως όταν τα vintage κοσμήματα έγιναν τάση στα 80’s, η δημοφιλία τους κράτησε τουλάχιστον μία δεκαετία και απογειώθηκε στα 90’s ενώ έπρεπε να φτάσει η νέα χιλιετία για να βγουν από το κάδρο. Με απλά λόγια, επένδυσε σε vintage κοσμήματα, όχι μόνο για τις γιορτές, καθώς τα πράγματα φαίνονται ελπιδοφόρα, αν σκεφτείς πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν τα vintage κοσμήματα (είτε ανήκουν σε κάποια προηγούμενη γενιά, είτε κατασκευάστηκαν τώρα με έμπνευση από τα παλαιότερα κοσμήματα) είναι πως κουβαλούν μία ιστορία. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα η ιστορία της οικογένειας σου που τους δίνει συναισθηματική αξία αλλά η ιστορία μίας ολόκληρης εποχής ή δεκαετίας.

 

Τα must-have vintage κοσμήματα για α γιορτινά looks

 

Βραχιόλι με πέτρα

Βραχιόλι Με Πέτρα Bastian Gold

Vintage σκουλαρίκια με μπλε και χρυσό

Βραχιόλι Με Πέτρα Bastian Gold

Κολιέ τσόκερ με πέρλες και χρυσό

Κολιέ Τσόκερ Alani Gold