Πως εξηγούν οι ειδικοί τη δημοφιλία που έχουν τα vintage κοσμήματα στις προτιμήσεις των γυναικών;

 

Η λέξη vintage προέρχεται από την παλιά γαλλική λέξη vendange που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για το κρασί. Σήμερα, χρησιμοποιούμε τη λέξη vintage για να περιγράψουμε αντικείμενα που κατασκευάστηκαν στο παρελθόν. Όπως ένα εκλεκτό κρασί, έτσι και τα vintage κοσμήματα γίνονται πιο όμορφα κι έχουν μεγαλύτερη αξία, όσο περνά ο χρόνος.

 

Φυσικά τα vintage κοσμήματα δεν χρειάζεται να είναι παλιά. Αρκεί να μοιάζουν και να έχουν αυτή τη retro αισθητική που τα καθιστά ασυναγώνιστα. Ανάλογα vintage κοσμήματα θα βρεις στη συλλογή του Stan and Stefan.

 

Τα vintage κοσμήματα και τα κοσμήματα που θυμίζουν τα vintage αποτελούν σχέδια που έχουν αντέξει στον χρόνο ή έχουν επανέλθει στη μόδα, μετά από καιρό. Παρόλα αυτά τα vintage κοσμήματα όχι μόνο ανήκουν στις τάσεις αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και στις επιλογές των γυναικών ενώ πηγαίνουν με τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής τους λόγω της αισθητικής τους.

 

Ποια θεωρούνται vintage κοσμήματα

 

stanandstefan - χρυσά και ασημί - vintage κοσμήματα

 

Vintage θεωρούνται τα κοσμήματα που κατασκευάστηκαν πριν από 50 χρόνια και περισσότερα. Δηλαδή τα “νεότερα” vintage κοσμήματα είναι αυτά που δημιουργήθηκαν και αγοράστηκαν κάπου στα 70’s. Φυσικά, αν σου αρέσουν τα vintage κοσμήματα αλλά δεν έχεις πρόσβαση σε αυτά από τις προηγούμενες γενιές αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτείς, δεν έχεις παρά να κάνεις δικά σου σύγχρονα κοσμήματα με vintage διάθεση.

 

Γιατί τα vintage κοσμήματα είναι τόσο δημοφιλή;

 

Τα vintage κοσμήματα έχουν μεγάλη αξία και δεν  μιλώ μόνο για τη χρηματική, αν και πολλά έχουν και τέτοια. Η αξία τους για τους λάτρεις της μόδας έχει να κάνει με το γεγονός πως κουβαλούν μαζί τους μία ιστορία από την εποχή τους. Επίσης αν αυτά τα vintage κοσμήματα ανήκουν πράγματι σε κάποια μέλη της οικογένειας σου, τότε έχουν και μεγάλη συναισθηματική αξία. Μάλιστα αν μιλάμε για αυθεντικά vintage αξεσουάρ τα σχέδια τους είναι μοναδικά καθώς δεν είχε αναπτυχθεί η μαζική παραγωγή κοσμημάτων. Τέλος, τα vintage κοσμήματα αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο hot τάσεις που δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις για στιλάτες εμφανίσεις με έμφαση στην λεπτομέρεια.

 

Τα καλύτερα vintage κοσμήματα

 

Η αγορά των vintage κοσμημάτων ή των κοσμημάτων που είναι εμπνευσμένα από τα vintage είναι μια σωστή απόφαση και μία έξυπνη επιλογή. Ποιο είδος κοσμήματος θα θέλατε να αποκτήσετε; Υπάρχουν vintage βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, ρολόγια, καρφίτσες και πολλά άλλα για να διαλέξετε.

 

Ένα δαχτυλίδι μπορεί να είναι ένα σημάδι αιώνιας αγάπης.

 

Όλοι χρειάζονται τουλάχιστον ένα ωραίο βραχιόλι με vintage αισθητική στη συλλογή κοσμημάτων τους.

 

Το κολιέ αποτελεί το πιο δημοφιλές κόσμημα  που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες στις εξόδους τους.

 

Τα vintage σκουλαρίκια δεν έχουν μόνο ένα σχέδιο και μπορεί να είναι χαριτωμένα ή κομψά ή minimal ή πολλά άλλα.

 

Πως να φορέσεις τα vintage κοσμήματα σου

 

Μη φοβηθείς το layering στα vintage κοσμήματα είτε πρόκειται για τα κολιέ, είτε για τα βραχιόλια σου.

 

Εμπνεύσου από τις vintage εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και στις ταινίες του Hollywood, αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πραγματικά vintage look που θα μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τον χρόνο.

 

Δώσε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό των vintage κοσμημάτων και για να μη τα φθείρεις αλλά και για την προσωπική σου υγιεινή.

 

Βρες μοντέρνα αλλά και vintage κοσμήματα στη συλλογή του Stan & Stefan για μοναδικές εμφανίσεις που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

 

Βραχιόλι Αλυσίδα Santana Gold

Βραχιόλι Αλυσίδα Santana Gold

 

Σκουλαρίκια Κρίκοι Ribbed Cassie Gold

 

Σκουλαρίκια Κρίκοι Ribbed Cassie Gold

 

Κολιέ Vintage Gracie Silver

Κολιέ Vintage Gracie Silver